Περιγραφή:

Γνωρίστε την ιστορία, τους ανθρώπους και τους δημοκρατικούς θεσμούς που ανέδειξε ο χώρος της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών μέσα από μια διαδραστική περιπέτεια στο «μαγικό» αυτό τόπο. Ο ψηφιακός δίσκος (DVD-ROM) περιλαμβάνει πληθώρα επιστημονικών πληροφοριών, πλούσια εικονογράφηση, διασκεδαστικά παιχνίδια, καθώς και τις μοναδικές δυνατότητες περιήγησης στην ομώνυμη έκθεση που παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, αλλά και στο πρόγραμμα Εικονικής Πραγματικότητας που προβάλλεται στη «Θόλο».

Συγκεκριμένα, η παραγωγή αυτή περιέχει:

Εικονογραφημένο Χρονολόγιο

Εικονογραφημένο Χρονολόγιο στο οποίο εντάσσεται
η ιστορία της Αρχαίας Αγοράς σε αυτήν της Αθήνας, από το Σόλωνα μέχρι την επιδρομή των Ερούλων.

Πλούσιο υλικό

Πλούσιο υλικό για την ιστορία και την ανακάλυψη
της Αρχαίας Αγοράς, καθώς και λίγα λόγια για τη μουσειολογική προσέγγιση και τους στόχους της έκθεσης.

Ηλεκτρονικός κατάλογος

Στο DVD-ROM περιέχεται ηλεκτρονικός κατάλογος της έκθεσης με πολλές χρήσιμες πληροφορίες (σε μορφή Acrobat Reader), καθώς και πλήρης λίστα
με συνδέσμους που αφορούν την Αρχαία Αγορά.

Διαδραστική πανοραμική περιήγηση

Διαδραστική πανοραμική περιήγηση (QTVR) της έκθεσης που παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από το 2006. Η έκθεση αναδεικνύει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της Αγοράς, η οποία αποτέλεσε τόπο ζύμωσης ιδεών, γέννησης νέων ρευμάτων, πνευματικής και ψυχικής καλλιέργειας και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παρέχεται η δυνατότητα επισκόπησης όλων των εκθεμάτων της έκθεσης, έντυπων, φυσικών-απτών, ψηφιακών-οπτικοακουστικών και διαδραστικών, με πλήρη λειτουργικότητα.

Βίντεο εικονικής περιήγησης (VR)

Βίντεο εικονικής περιήγησης (VR) στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς, όπου ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να βρεθεί στην Κλασική περίοδο (περί το 400 π.Χ.), με τη βοήθεια ενός παναθηναϊκού αμφορέα. Στην Κλασική Αγορά έμφαση δίνεται στη σημασία των δημόσιων διοικητικών κτηρίων και στην ύπαρξη ενός μεγάλου ανοιχτού χώρου για συναθροίσεις και αθλητικές δραστηριότητες. Η περιήγηση αποτελεί απόσπασμα υψηλής ευκρίνειας της παράστασης «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά», η οποία προβάλλεται στη «Θόλο» του «Ελληνικού Κόσμου».

Εκπαιδευτικό παιχνίδι

Εκπαιδευτικό παιχνίδι με σκοπό τη «συμπλήρωση» του χώρου της Αγοράς, κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο.
Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να διαβάσουν πληροφορίες για τα σημαντικότερα κτήρια της Αγοράς και να παίξουν διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια (αναγραμματισμός, παζλ, ερωταπαντήσεις κ.ά.), με σκοπό να εμφανίσουν ένα ένα τα κτήρια που υπήρχαν κατά την περίοδο της ακμής της Αγοράς... πάνω στη σημερινή κάτοψή της!

Συμπληρωματικά

Ο διαδραστικός δίσκος λειτουργεί συμπληρωματικά με την έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά», η οποία παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο», με την παράσταση «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά», που προβάλλεται στη «Θόλο», και με το λεύκωμα «Αγορά Αθηνών. Μια διαδρομή σε τέσσερις διαστάσεις», που διατίθεται στο Πωλητήριο του «Ελληνικού Κόσμου».

Προμηθευτείτε το

Ο ψηφιακός δίσκος διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ «Ελληνικός Κόσμος», σε εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία και σε καταστήματα ηλεκτρονικών τίτλων και πολυμέσων.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του «Ελληνικού Κόσμου»
(τηλ.: 212 254 0000, εσωτ. 2010)
ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Ενημέρωση:
Το DVD-ROM δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος

Apple Mac: Όλα
Windows: Επεξεργαστής Intel Pentium III
Λειτουργικό Windows /XP ή νεότερο
Μνήμη RAM 512 MB
DVD-ROM
Ανάλυση οθόνης 1024x768